onze merken

Linteloo

MODERNE DESIGNMEUBELS VAN NEDERLANDS FABRICAAT

Linteloo is opgericht in 1993 door Jan te Lintelo. Tijdloos comfort, zo is het assortiment van Linteloo het best te omschrijven. Het eerste ontwerp van Linteloo was direct een succes. De comfortabele Easy Living bank werd direct een hit. Met name het comfort van deze Linteloo Bank was vernieuwend voor die tijd. Inmiddels hét kenmerk voor Linteloo: comfort. Naast comfortabele banken heeft Linteloo een uitgebreid assortiment aan tafels zoals eettafels en salontafels, maar ook kasten. Ook hiervoor geldt dat de ontwerpen tijdloos en comfortabel zijn.

Van Rossum

Ontembaar mooi

Van Rossum is een high-end designmerk uit Knokke dat Robi exclusief verdeelt in hun regio. Het meubilair van Van Rossum wordt gekenmerkt door een stijlvolle vormgeving en is van een ongezien niveau. De meubels zijn van de hand van Belgische designers als Alain Berteau, Alain Mommens, Anita Nevens, Cas Moor, Frederik Delbaert en sterrenchef Sergio Herman. Het merk straalt eenvoud en luxe uit en is net als Robi duurzaam en tijdloos met een detaillistische afwerking. Puur, eerlijk en authentiek. 

EVOLUTION21

inspirerend

Evolution21 is een Belgisch luxebedrijf met Mechelen als thuisbasis. Een bekende naam met een onberispelijke reputatie op internationaal niveau als producent van luxueuze, elegante meubels en textiel. Alle homedesign van Evolution21 is ambachtelijk vervaardigd en weerspiegelt Robi’s visie op het personaliseren van interieurs. Ontwerpster Karin Bonjean laat zich inspireren door bijzondere materialen, kleuren en designs.

 
 

Maison de vacance

Les Couleurs de la vie

Kleuren staan ​​centraal in de collecties van het Franse Maison de Vacance. De tonen moeten altijd harmoniëren en combineren van het ene materiaal naar het andere. ” De makers van Maison de Vacances zijn partijdig aan een eeuwige Summer of Love en geloven dat de zomer kan beginnen in het hart van de winter en illustreren deze authentieke, eenvoudige en eerlijke levenskunst met een palet van meer dan 250 kleuren. De kracht van Maison de Vacances is om in haar collecties de juiste balans te vinden tussen het noodzakelijke en het overbodige, tussen de ziel van het oude en het lichaam van het nieuwe, zodat elke nieuwe collectie de vorige verlengt zonder uit de mode te raken.

XVL

Strak, tijdloos met een overvloed aan klasse

XVL creëert tijdloze meubelontwerpen, gekenmerkt door eenvoud en elegante schoonheid. Deze designers werken met respect voor strakke, eenvoudige lijnen, verfijnde details, en eigentijdse afwerkingen. De collectie straalt zonder meer een tijdloze klasse uit.

VERELLEN FURNITURE

Europese esthetiek gemixt met Amerikaanse savoir-faire

Verellen is meer dan enkel een meubelmerk. Ze bedenken en creëren objecten met passie voor elk interieur.

Hun verhaal van Tom en Sabine Verellen start oorspronkelijk in hun thuisstad Antwerpen, waarna zij naar North Carolina verhuizen en een team van gepassioneerde en creatieve talenten aannemen. Zo komen hun unieke ideeën tot leven.

 

 

Piet Stockmans

Ambachtelijke Klasse

Studio Pieter Stockmans combineert voor zijn porseleinkunst een ambachtelijke productie met een hedendaagse, experimentele aanpak. De ontwerper tast voortdurend de grenzen van het porselein af. Deze studio is de Belgische specialist in designs uit hardporselein. Elk ontwerp wordt van A-Z in het atelier in Belgie gemaakt.

Al sinds 1987 focust Studio Pieter Stockmans op kleine, unieke collecties. Bekende realisaties zijn de trofee van de Memorial Vandamme en het bord voor het prinselijke huwelijk in Monaco. 

Net als Robi, is studio Pieter Stockmans een Limburgs bedrijf, en daar zijn we erg fier op!

 

When Object Work

Exclusieve Designobjecten

Het Belgische When Objects Work ontwerpt exclusieve objecten. Authentieke materialen en traditioneel vakmanschap gaan hier hand in hand. De bowls van architect Vincent Van Duysen hebben een krachtig design. De combinatie van aardewerk en hout leidt steeds tot een warm en organisch object. Robi verdeelt de hele collectie, van de glazen vazen, de pottery van Vincent Van Dysen tot de badkamer accessoires en het bestek.

XL BOOM

Eigentijdse objecten voor binnen en buiten

Met bijzondere woonaccessoires voor binnen en buiten brengt het Belgische XLBoom sinds 1997 ruimte voor esthetiek in het dagelijks leven. Originele en kwalitatief hoogstaande ontwerpen kenmerken het verhaal dat verteld wordt door dit Antwerpse bedrijf. Steeds op zoek naar de beste materialen, worden de unieke XLBoom-objecten geproduceerd in diverse ateliers buiten Europa. Alle designobjecten zijn gemaakt door en exclusief voor XLBoom.

Guaxs

High end Glas

GUAXS produceert handgemaakte, sculpturale objecten in Tübingen, Duitsland die de sfeer van een ruimte veranderen en een effect hebben op de mensen om hen heen. Guaxs haalt de inspiratie uit vormen van de natuur, altijd beïnvloed door persoonlijke ervaringen verzameld op reizen,  intuïtie en nauwkeurige observatie.

Elk object is gemaakt van authentieke en duurzame materialen, vervaardigd met de hand met de kennis en handwerktechnieken ontwikkeld door de eeuwen heen. Elk stuk toont het bewijs van menselijk werk op het oppervlak, waardoor een wisselwerking ontstaat tussen de sculpturale vorm en textuur. Meer specifiek combineert het ontwerp van de glazen objecten deze aspecten met een genuanceerde en sterke kleurenindruk, wat leidt tot een intrigerend en natuurlijk uiterlijk. Hierdoor combineren ze perfect in elke interieurstijl, terwijl ze tegelijkertijd iets bijzonders en magisch hebben.

Gardeco

Kunst x Decoratie

Het Belgische Gardeco biedt handgemaakte stukken van overal ter wereld. Op die manier willen ze het brede publiek kennis laten maken met verborgen kunstzinnige talenten.
Gardeco zou kunnen worden beschouwd als een kunstuitgeverij die kunstenaars en ambachtslieden vertegenwoordigt. Bij hen ontmoeten nieuwe ideeën in de kunst en hoogwaardige decoratie elkaar. Dit past dus als geen ander in de interieurcollectie van Robi.

IITALLA

tijdloos design uit Finland

Iittala verrijkt het leven van mensen met tijdloos en hoogwaardig design dat generatie op generatie meegaat. Het merk begon als een glasfabriek in het Finse stadje Iittala. Dankzij de vooruitstrevende filosofie van de ontwerpers Kaj Franck en Alvar Aalto groeide Iittala uit tot een pionier op het gebied van het Scandinavisch minimalisme en modern design. Nog steeds kan je bij Iittala terecht voor zowel stijlvolle als functionele glazen, serviezen en woonaccessoires.

Brokis

Verlichting met glas

Sfeervolle designverlichting

De puurheid en de helderheid van glas, dat is waar Brokis voor staat. Het Tsjechische merk verlicht vele huiskamers met hun prachtige, mondgeblazenarmaturen, gecombineerd met eerlijke grondstoffen zoals hout of metaal.

Een prachtige illustratie hiervan is de Brokis Baloon Binnenin de elegante, glazen omsluiting bevindt zich de lichtbron in een soort van zwevende trechter. Een ontwerp waar je uren naar kan blijven kijken. De Boris Muffin gebruikt hout in combinatie met glas. Met wat verbeelding zie je het hout als bakvorm waaruit de glazen muffin komt gerezen. Een zoet kunstwerkje in je Robi interieur. 

Oluce

Hedendaagse iconische ontwerpen

Opgericht in 1945, is Oluce het oudste Italiaanse verlichtings designmerk dat vandaag nog actief is. Doorheen de jaren tekende de designers van Oluce meerdere iconische ontwerpen die nog altijd perfect passen in onze hedendaagse interieurs.
Tijdloos design, elegante lijnen en een hoogwaardige kwaliteit, dit is ook waar wij bij Robi voor staan.

Onze favoriet:

De Oluce Atollo Metal Tafellamp brons.

Dit is een ontwerp van Vico Magistretti . Deze lamp het levenslicht in 1977 en groeide al snel uit tot een nieuw archetype voor de tafellamp.

Kenmerkend aan het ontwerp is de manier waarop drie conische, halfronde en cilindervormige elementen met elkaar zijn gecombineerd. Het resultaat is een zeer decoratieve lamp, met prachtige vormen. 

 
 

trizo 21

simpel, smaakvol en optimistisch

Trizo21 is een Belgische bedrijf, die werd opgericht in 2001 door Bruno van Meenen. Hij heeft een ruime kennis binnen verlichtingen en ontwerpen.
De lampen van Trizo21 is vrij van onnodige franje, en verschijnen als architecturale kleine kunstwerken, waar de vorm en functie volkomen samen passen.

SERAX

PUUR EN UNIEK

Serax is een Belgisch designlabel, al meer dan 30 jaar actief en nog steeds geleid met een gepassioneerde familiegeest. Vandaag de dag werkt Serax samen met gepassioneerde ontwerpers van over de hele wereld. Ann Demeulemeester, Vincent Van Duysen, Paola Navone en Piet Boon zijn slechts enkele namen uit de illustere lijst. Serax servies siert de tafels van enkele van de beste restaurants ter wereld. Of je nu een hapje gaat eten bij Albert Adrià’s Enigma restaurant, bij Jean George in New York City of bij Nobu in Milaan, het zorgvuldig ontworpen servies en bestek van Serax geven je culinaire ervaring net dat beetje meer. Door de jaren heen is Serax uitgegroeid tot een veelzijdig lifestyle merk. De producten variëren van servies en aardewerk tot unieke designmeubels, verlichting en accessoires. In 2014 ontving Serax de Henry van de Velde Award.

Capdell

Zuiderse designstoelen

De Spaanse meubelfabrikant Capdell staat garant voor jonge, elegante  en duurzame designstoelen. De collectie bestaat uit verschillende modellen die bij Robi  in tal van uitvoeringen verkrijgbaar zijn.

Comfortabele houten of metalen stoelen voor de eetkamer in al hun eenvoud, of stoelen met een stoffen bekleding. Onze favoriet: 

De Concorde Barstool

Elegant, stijlvol en tijdloos!

Robi

Robi Label

Interieuraccessoires met het Robi Label zijn exclusieve decoratie items die we eigenhandig hebben geselecteerd. Op plaatsen waar het beste van de interieurwereld samenkomt, zoals designbeurzen in Parijs,

kiezen wij unieke stukken uit die aansluiten bij de stijl, sfeer en filosofie van Robi. Deze collectie bevat stijlvolle accessoires uit het luxesegment die tijdloos zijn. Vluchtige trends laten we aan ons voorbijgaan, we geven de voorkeur aan

investment pieces die waardevol blijven voor je interieurinrichting. Van vazen tot kaarsenhouders en poefjes… Alle interieurdecoratie waaraan we ons label willen geven zijn items met een grote esthetische meerwaarde.

Maak je
interieurdromen waar